advertise

نحوه چیدمان و طراحی صفحه اصلی سایت

اصول طراحی صفحه اول سایت

اگر به دنبال فهمیدن نحوه ی چیدن صفحه اول سایت تان هستید پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در نظر داشته باشید عدم پیچیدگی در طراحی صفحه اول (Home page) سایت می تواند مشتری را به خوبی جذب کند. صفحه اول باید به بهترین نحو ممکن مراجعین به سایت شما را با خدماتی که می توانند دریافت کنند آشنا کند. هر صفحه از یک سایت ارزش مخصوص به خود را دارد. در این میان چیدمان صفحه اول نیاز به اندکی دقت دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.


دلیل اهمیت صفحه اول چیست؟

بی شک صفحه اصلی یا همان صفحه اول سایت شما، مهمترین صفحه در وب سایت تان مبی باشد. به این دلیل که این صفحه اولین صفحه ای خواهد بود که بازدیدکنندگان از وب سایت شما با آن برخورد خواهند کرد. و اولین احساسی که نسبت به آن دارند بسیار با اهمیت می باشد. صفحه اصلی (Home page) سایت شما تنظیم کننده صدای کسب و کار تان محسوب می شود. این قضیه دقیقا مثل اولین احساس در برخورد با یک انسان می باشد پس حتما باید مطمئن شوید که صفحه اصلی وب سایت شما به درستی طراحی شده و کارایی لازم را دارد. یک لحظه تصور کنید وارد یک فروشگاه شده اید و از طرف کارکنان و مدیریت فروشگاه به گرمی استقبال می شوید و ایشان به شما کمک می کنند تا چگونه در فروشگاه به دنبال کالای مورد نظرتان بگردید و آن را بیابید. ورود به این فروشگاه یک خاطره خوب برای شما رقم می زند (فارغ

اینکه خریدی انجام دهید یا خیر) و مسلما مجددا به همین فروشگاه مراجعه خواهید کرد. مراجعه ی کاربران مختلف به سایت شما نیز دقیقا مانند مراجعه افراد به یک فروشگاه می باشد. شما برای اینکه کاربر را در سایت خود نگه دارید و خدمات تان را به او عرضه کنید باید بتوانید وی را جذب کنید. چون هنگام بازدید از سایت، شخصی نیست که بتواند کاربران را راهنمایی کند، چیدمان سایت باید این مهم را انجام دهد. یک چیدمان دقیق و کارا برای صفحه اول وب سایت شما می تواند بازدیدکنندگان را به اطلاعاتی که نیاز دارند هدایت نماید. نحوه طراحی صفحه اول وب سایت، به عنوان یک مسئول خدمات مشتریان عمل می کند به گونه ای که به صورت همیشگی، بازدیدکنندگان وب سایت را هر کجای آن که باشند هدایت و راهنمایی می کند.

مراحل تشکیل دهنده ی صفحه اول قوی و کارآ

طراحی یک صفحه به شما کمک می کند چه محتوایی را برروی صفحه تان قرار دهید، کجا قرار دهید و چه محتوایی را اول قرار دهید. طراحی یک صفحه اصلی (Home page) قوی و کارآ اینطور نیست که اطلاعات به صورت تصادفی هر جایی که به فکرتان می رسد قرار گیرند. در واقع باید از یک روش منطقی و منظم تبعیت کنید. در طراحی صفحه اصلی احتیاج به یک نوع جریان است به نوعی که بازدیدکنندگان تان به نحوی که شما مایل هستید راهنمایی و هدایت گردند. این روش شما را قادر می سازد که به نحوی ماهرانه، تجربه بازدید از وب سایت طوری توسط مشتریان هدف انجام گیرد که تجربه جذابی برایشان باشد و شما را به جذب آن مشتریان نزدیک تر کند. زمانی که اینکار به نحوی صحیح انجام گیرد، شما به بازدیدکنندگان

وب سایت تان کمک می کنید به سادگی متوجه شوند که فعالیت وب سایت شما در چه زمینه ای ست؛ و از نگاهی دیگر به کاربر سایت تان به صورت شفاف نشان دهید که قدم بعدی برای استفاده از خدمات کسب و کار شما چیست، زیرا که چنانچه بازدید کننده سایت تان نداند که مرحله بعدی چیست، بدون آنکه کاری انجام دهد به راحتی صفحه شما ترک خواهند کرد. یک صفحه اول قوی و کارآ، سایت را به گونه ای عرضه می کند که کار کردن و گردش در آن به آسان ترین شکل ممکن انجام شود و به شما اجازه می دهد که توجه بازدیدکنندگان را به سمت و سویی هدایت کنید که می خواهید توجه بیشتری به آن شود. چرا که ممکن است نگاه ویژه ای به یک محصول داشته باشید.

محتوای صفحه اول سایت چه چیزی باشد؟

نکاتی در مورد نگارش درباره ما

مسلما تا به حال برای همه پیش آمده که با سرچ یکسری کلمات کلیدی به یک سایت رسیده باشند و پس از وروب به سایت مذکور در کمترین زمان ممکن با زدن دگمه back سایت را برای همیشه ترک گفته اند. انسان می خواهد هر آنجه را در پی آن است در کمترین زمان ممکن به دست آورد. کاربران پس از ورود به سایت شما در کسری از ثانیه تصمیم می گرند در این سایت بمانند یا ترک ش کنند. تصمیم به ماندن در سایت و یا ترک آن می تواند آینده کسب و کار تان را مشخص کند. طراحی صفحه اصلی هر وبسایت به دو قسمت تقسیم می شود که عبارتست از:
بالای صفحه (above-the-fold): این عبارت به صورت سنتی برای صفحه اول روزنامه استفاده می شود و منظور محتوایی ست که کاربر سایت می تواند بدون اسکرول کردن در صفحه و پایین آمدن، آن را مشاهده نماید.
پایین صفحه (below-the-fold): محتوایی که کاربر برای دیدن آن نیاز دارد به سمت پایین اسکرول نماید.
با توجه به اینکه محتوای بالای صفحه اولین قسمتی است که توسط مانیتور کامپیوتر نمایش داده می شود صد در صد بازدیدکنندگان سایت شما محتوای بالای صفحه را خواهند دید و طبق آمار، به محض حرکت به سمت پایین صفحه، تعداد افرادی که به محتوای تان توجه می کنند به شدت کاهش می یابد. به همین جهت این که چه مطالبی در قسمت بالای صفحه و پایین صفحه اول سایت قرار گیرد اهمیت بسیار زیادی دارد.


بهترین محتوا برای قسمت بالای صفحه (above the fold) چیست؟

این قسمت از سایت محلی ست که شما می خواهید محتوای اصلی خود را در آن قرار دهید. این قسمت در واقع حیاتی ترین و مهم ترین بخش محتوا که بازدیدکنندگان شما لازم است آن را ببینند. هدف اول از محتوای اصلی شما این است که بازدیدکنندگان خود را مجاب کنید جهت کسب اطلاعات بیشتر صبر کرده و ببینند که شما چه چیزی برای شان ارائه می کنید. محتوای صفحه اول سایت شما باید واضح، مختصر و مشخص باشد. برای بررسی تمامی عناصر موجود قسمت بالای صفحه اول سایت با تیم طراحی سایت نورووب همراه باشید. این فاکتور های تشکیل دهنده قسمت بالای صفحه اول عبارتند از:


الف) عنوان اصلی
در یک جمله شما باید پاسخگوی سؤالی باشید که همه بازدیدکنندگان تان در پی آن هستند و بگویید فعالیت کسب و کار شما چیست؟ یک "عنوان خوب" به این پرسش داغ پاسخ می دهد. در نتیجه لازم است به صورت کامل، کوتاه و مشخص، توصیف کننده آنچه شما انجام می دهید باشد. اگر نمی دانید چه چیزی بنویسید، سعی کنید از مشتریان بپرسید چرا آن ها به وب سایت شما ورود کرده اند، شما می توانید به راحتی کلمات را از زبان آن ها بشنوید و از آن ها برای عنوان خود استفاده کنید. از نظر مباحث سئویی نیز بهتر است این عنوان درون تگ H۱ قرار گیرد.
ب) عنوان جزئی
شما این فرصت را دارید خدمت یا محصول تان را با توضیح بیشتر در قسمت عنوان جزئی بیان کنید. توضیح کوتاه باید پاسخگوی این سؤال باشد که چه مشکلاتی را برای مشتری حل می کنید؟ مثلا می توانید در یک عبارت بسیار موجز و کوتاه بیان کنید که چگونه محصولات و خدمات شما به کار مشتریان می آید.
پ) دکمه Call to Action
یک Call to Action مناسب و کارآ به مشتری جهت می دهد و از او می خواهد که کاری انجام دهد تا به مرحله بعدی برود. از مرسوم ترین Call to Action ها می توان به "با ما تماس بگیرید" یا" کلیک کنید تا به صورت مجانی قیمت را دریافت کنید" اشاره نمود. اگر دگمه Call to Action در جای مناسب قرار نگیرد بسیاری از مشتریان بالقوه خود را از دست می دهید. Call to Action بایستی در ابتدای صفحه اصلی سایت در اختیار کاربر قرار داده شود تا با صرف کمترین زمان ممکن به خواسته اش برسد.

ما این تابلوها و فلش ها را در زندگی روزمره خود بسیار مفید می دانیم و از آن ها استفاده می کنیم پس چرا نباید از وجود شان در وب سایت خود استفاده کنید تا مشتریان آگاه شوند شما چه فعالیتی انجام می دهید و باید به کجای وب سایت شما سر بزنند. از مشتریان خود انتظار نداشته باشید که بدانند در مرحله بعد باید چه کنند. شما می خواهید بازدید کنندگان سایت تان به صورت بصری متوجه شوند که مرحله بعدی وجود دارد که می توانند وارد آن شوند، در نتیجه ابدا از یاد نبرید که باید به بازدیدکنندگان سایت خود کمک کنید که متوجه شوند در مرحله بعد چه عملی انجام دهند.
مسئله حیاتی و بسیار مهم این است که شما به صورت مداوم با بازدیدکنندگان خویش در ارتباط باشید و به آن ها بگوئید چه کار کنند و هدایت شان را به سمت مرحله بعدی بر عهده بگیرید. در نتیجه ی این فرآیند با ایشان وارد تعامل شده و رابطه دوستانه ای برقرار خواهید کرد. این مسئله می تواند به شدت شانس شما را جهت یافتن مشتریان جدید افزایش دهد.
از تصاویر و ویدئو جهت رساندن پیغام استفاده کنید. انسان ها به صورت طبیعی جذب اشکال بصری می شوند، درنتیجه این یک راه عالی جهت نشان دادن کلیت کسب و کار خود همراه با ایجاد یک حس خوب در مشتری می باشد. این مسئله بسیار حائز اهمیت است که تصاویر و ویدئوهایی که از آن ها استفاده می کنید مرتبط به وب سایت شما باشد. در صورتیکه آن ها بی جهت در صفحه اصلی قرار بگیرند به هیچ وجه به ارتقاء برندینگ شما و یا رساندن پیام شما کمکی نمی کنند همیشه این موضوع را مدنظر قرار دهید که بهتر است وب سایت خود را تمیز نگه دارید تا آنکه آن را پر کنید از چیزهایی که سودمند نیستند.


ت) لوگو
لوگوی شما باید به صورت بسیار ظریفی زمینه فعالیت کسب و کار شما را منتقل نماید. لوگو اشاره ای به ژن اصلی کسب وکار شما ست!
ث) منو سایت 
منو نقشه راهی است که شما به بازدیدکنندگان سایت اعلام می کنید که به کجا مراجعه نمایند و کدام صفحات اهمیت بیشتری دارند. یکسری نکات مهم وجود دار که در طراحی منو سایت باید به آن ها توجه ویژه ای کرد:
_ تنها صفحات لازم و مهم را در منو قرار دهید و سعی نکنید با اضافه کردن آپشن های غیرضروری باعث سردرگمی و گمراهی کاربران شوید.
_ یک منطق برای گذاشتن لینک ها در منو داشته باشید. به عنوان مثال می توانید لینک های اولویت بالاتر از راست به چپ قرار دهید. این امر کاملا به سلیقه ی شما بستگی دارد.
_ منو سایت را در محلی مناسب قرار دهید به گونه ای که به راحتی قابل دیدن از طرف کاربران باشد.

بهترین محتوا برای قسمت پایین صفحه (below the fold) چیست؟

همانطور که در قسمت قبل بیان کردیم، همه بازدیدکنندگان به قسمت پایین صفحه اصلی شما مراجعه نمی کند. آن دسته از بازدیدکنندگان که به قسمت پایین صفحه اصلی سایت مراجعه می کنند در واقع علاقمند به عناوین ذکر شده در بالای وب سایت شما شده اند در غیر این صورت، آن ها خیلی وقت پیش سایت شما را ترک کرده می نمودند. درنتیجه، نوع محتوایی که در قسمت پایین سایت قرار می گیرد، در واقع باید پشتوانه محتوای قسمت اولیه صفحه اصلی سایت شما باشد. در این بخش باید بگویید دقیقا چه محصول یا خدمتی ارائه می دهید و چگونه نیاز مشتریان خود را رفع می نمایید. به صورت کلی دو نوع محتوای برای این قسمت وجود دارد:


درباره ما و داستان نویسی

الف) محتوای ثانویه
محتوایی است که آنقدر مهم نبوده که در قسمت بالای سایت (above the fold) قرارگیرد، اما از درجه اهمیتی برخوردار می باشد که بازدیدکنندگان را جذب کرده و به مشتری تبدیل کند. محتوای ثانویه تقویت کننده محتوای اصلی وب سایت است و هدف این است که به بازدیدکنندگان خود آموزش دهید که بعد از خرید محصول یا خدمت شما چه چیزی به دست خواهند آورد.
_ مزایای محتوای ثانویه
یک اشتباه متداول که در اکثر وب سایت ها مرسوم است این است که تمرکز وب سایت بر روی فهرستی از ویژگی هاست و تمرکز کافی برای توصیف مزایای آن برای مشتریان بالقوه نمی گذارند. در علم بازاریابی یک عبارت معروف وجود دارد که می گوید: ویژگی ها حرف می زنند، مزایا می فروشند.
سوال اصلی که بازدیدکنندگان شما می پرسند، این است که چه نفعی به من می رسد؟ چرا در رستوران شما غذا بخورم؟ چرا شما را به عنوان عکاس خود انتخاب کنم؟ اگر شما به یک وب سایت مراجعه کنید و آنچه که می بینید یک لیست بزرگ از ویژگی ها باشد مانند " ما۲۰ ساندویچ داریم، ۱۵ نوع سالاد، ۵ نوع سوپ...." یا "ما به شما ۱۰۰ عکس برروی یک dvd و یک آلبوم فیزیکی ارائه می دهیم" در نهایت منتهی می شود به اینکه شما یک رستوران دیگر یا کسب وکار عکاسی مبنی بر وب هستید و هیچ چیز بیشتری نسبت به سایر کسب و کارها ندارید که بازدیدکننده از شما بشنود.

تمرکز خود را بر این مسئله بگذارید که چگونه بازدیدکنندگان از شما منفعت می برند به عنوان مثال "استفاده از محصولات ارگانیک این رستوران، باعث می شود که شما احساس سلامت کنید و بیشتر عمر کنید" یا "بچه ها به سرعت رشد می کنند ما به شما کمک می کنیم که آن لحظات پرارزش و خاطرات را با فرزندان خود ثبت کنید". مسئله کلیدی این است که شما به بازدیدکنندگان خود نشان دهید بعد از استفاده از محصولات شما، چطور زندگی شان دستخوش تغییر شده و بهبود پیدا می کند.
ب) محتوای اضافی
محتوایی است که وجودش خوب است اما از درجه اهمیت بالایی برخوردار نیست و برای تبدیل وب سایت شما به یک وب سایت تاثیر گذار خیلی حیاتی نمی باشد. بودن یا نبودن این اطلاعات تفاوتی در موثر بودن وب سایت یا بهتر شدن وب سایت شما ندارد. مثلا مقالات وبلاگ، اعلامیه های شرکت، برنامه های رویدادها، اطلاعات به روزرسانی صنعت و .... . اینگونه محتویات دارای جایی در وبسایت شما هستند، و اگر به صورت صحیح سرجای خود قرار گیرند باعث می شوند که پازل تصویر کسب وکار شما تکمیل گردد. اما در صورت استقاده ناصحیح از اینگونه اطلاعات باعث ایجاد سردرگمی می شود. حال که شما می دانید چه مطالبی را در صفحه اصلی خود قرار دهید، برویم سراغ اینکه چگونه محتویات را سرجای خود قرار دهید به گونه ای که تجربه جذاب برای بازدیدکنندگان خود خلق نمایید.

سخن پایانی

صفحه اصلی موثر فقط به زیبایی خلاصه نمی شود. موضوع مهم این است که بازدیدکنندگان شما درک کنند که شما چه می کنید، چه مشکلاتی را برطرف می کنید و چگونه می توانند از محصولات و خدمات شما بهره مند شوند. هرگز بازدیدکنندگان خود را به حال خود رها نکنید تا خود آن ها حدس بزنند که قدم بعدی چیست. درعوض، به صورت عملی درصفحه اصلی خود به آن ها نمایش دهید که قدم بعدی چیست. همواره از بازدیدکنندگان خود بپرسید که آیا کاملا درک می کنند که شما چه می کنید و چه مزیت هایی را برای آن ها به ارمغان میاورید. تمرکز خود را بر تعریف مزایا بگذارید این که چگونه می توانید به بازدیدکنندگان کمک کنید و از این مسئله خودداری کنید که لیستی از امکانات را در مقابل بازدیدکنندگان قرار دهید بدون آنکه آن ها بتواند از جنبه درونی و احساسی با آن ارتباط برقرار کنند. از لغات پیچیده و یا مفاهیم مبهم استفاده نکنید و مختصر و مفید بروید سر اصل مطلب. در ذهن خود این مطلب را بخاطر داشته باشید که در همان بار اول ممکن است نتوانید یک طراحی ایده آل از صفحه اصلی خود بدست آورید. مرد خاصی نیست، نگران نباشید و بر روی آن کارکنید و بهبودش دهید. از بازدیدکنندگان سایت خود بازخورد دریافت نمایید تا دریابید چگونه می توانید بهتر و به روز تر باشید. بازدیدکنندگان شما ممکن است همواره محصولات یا خدمات شما را مفید نداند، اما هرگز نباید سوء تفاهم ایجاد شود که کسب وکار شما چه چیزی را عرضه می کند.

همواره آماده ارائه مشاوره تخصصی می باشیم.

شرکت طراحی سایت نورو وب

طراحی سایت چقدر درآمد دارد

طراحی سایت چقدر درآمد دارد

:str_description

چگونه طراحی گرافیک را شروع کنیم

چگونه طراحی گرافیک را شروع کنیم

:str_description

طراحی گرافیکی چیست

طراحی گرافیکی چیست

:str_description

چگونه سایت طراحی شده را در اینترنت قرار دهیم

چگونه سایت طراحی شده را در اینترنت قرار دهیم

:str_description

چگونه مشتری طراحی سایت پیدا کنیم

چگونه مشتری طراحی سایت پیدا کنیم

:str_description

برای طراحی سایت چه زبانی بهتر است

برای طراحی سایت چه زبانی بهتر است

:str_description

طراحی سایت چقدر هزینه دارد؟

طراحی سایت چقدر هزینه دارد؟

:str_description

برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟

برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟

:str_description